Névjegy

Köszöntöm  kedves látogató!

Judit vagyok, a www.ikonart.net  web lap tulajdonosa.  Köszönöm, hogy az oldalamra látogatott. A honlap feltöltését még most tanulgatom.  Szeretném folyamatosan bővíteni, és remélem, egyre több információval, különlegességgel, és sok szép, ősi kánonnak megfelelő,  saját, kézzel festett ikonnal tudok majd szolgálni.

Csaknem egy évtitede szerettem bele az ikonfestészetbe, amely elementáris erővel magával ragadott.  Több imaközösség tagja vagyok, de nekem az ikonfestés is egy igazi, elmélyült imádság lett. Több éves munkámba került, amíg az ikonfestés technikáját és jelrendszerét elsajátítottam.  Az ikonon ábrázolt személlyel, szenttel igazán akkor kerülhetünk  elmélyült kapcsolatba,  amikor a festés technikája már beérett,  és a technikai bizonytalanság  nem zavarja meg az áhitatot.  Tíznél több ikonfestő táborban szívtam magamba az ikonok és  az ikonfestés tudományát,  gyakoroltam a technikákat.  Sőt a mai napig szívesen járok olyan helyekre, ahol ismereteimet bővíthetem. Magam is vezetek ikonkört, ahol az eddig  szerzett tudásomat szívesen adom tovább az ifjúságnak.

Szabadidőmben sokat festek, gyakorlati és elméleti tudásomat gyarapítom. Gyűjtöm az ikonokról szóló  könyveket, képeket, főleg az eredeti ikonok képeit. Szívesen pillantok bele más ikonfestők munkájába, előadásaikat hallgatom, vagy filmeket nézek az ikonfestésről.  Számomra nincs elszomorítóbb látvány annál,  amikor olyan “ikonnal” találkozok,  ami teljesen nélkülözi az ikonfestés  több évszázad óta alkalmazott tudományát, vagy a Biblia ismeretét.

Szívesen  beszélek a saját ikonjaimról is, amelyeket már több csoportos kiállításon is bemutattam.  megszentelt ikonjaim megtalálhatók az ország számos pontján, barátok, családtagok, ismerősök imádságát segítve. Egy ikonomat pedig mint templomi csókoló képet tisztelik az ott imádkozó hívek.

Ikonjaimat tojásemulzióval kevert pigmenttel, un. tojástemperás, vagy a szintén pigment alapanyagból  lenolajjal kevert olajfestékes, ősi technikával   festem . /A pigment finomra őrölt színes por, az olajfestékakrilfestékakvarell festék és tempera festék alapanyaga.

Facebook  oldal:  https://www.facebook.com/ikonartpage/

e-mail cím: ikonartoldal@gmail.com

telefonszám: 06 30 2347736